Historiska Smådalarö Gård slår upp portarna igen efter omfattande renovering

Bild: Sabis

Efter en omfattande renovering slår Sabis upp dörrarna till nya Smådalarö Gård Hotell & Spa, som ett av Sveriges största spahotell. Endast 50 minuter från Stockholm bjuder denna skärgårdsdestination in till genuina upplevelser utöver det vanliga, med ambitionen att utmana både destinationsresande och hotellbranschen.

Historiska Smådalarö Gårds omfattande förnyelsearbete har pågått i två år, och under sommaren 2021 öppnar man upp dörrarna för besökare igen. De utökade ytorna inkluderar spa och relaxområden på 2000kvm både ute och inne, ett gym, samt 56 nya hotellrum av totalt 118 rum – i direkt anslutning till hotellets tennisbana, niohålsgolfbana och två padelbanor. Det finns även många möjligheter till gastronomisk njutning i någon av hotellets 6 barer och restauranger. Utöver detta förstärks även fest och konferenserbjudandet med event och möteslokaler för upp till 250 personer.

 

bild
Smådalarö Gård Hotell & Spa ägs av familjeföretaget Sabis sedan 2011. Bild: Sabis

 

Storsatsningen, som leds av ägarna och systrarna Madeleine Brehmer, VD och Caroline Cederblad, Styrelseordförande, är en av de största i familjeägda Sabis historia och något som företaget tror starkt på.

”Detta är en dröm som går i uppfyllelse. Sedan Sabis köpte sina tre hotell år 2011 har vi kontinuerligt utvecklat och förbättrat vårt erbjudande. Den transformation som hotellet har genomgått är en del i familjens långsiktiga ägande och något vi verkligen lagt ner vår själ i. Smådalarö Gård Hotell & Spa är nu redo att ta ett kliv in i framtiden” – säger ägare och styrelseordförande Caroline Cederblad.

Genom investeringen utmanar Sabis destinationsresande under en tid som har varit synnerligen tuff för resebranschen. Men främst har man fokuserat på att bygga ett långsiktigt koncept som möter gästernas nutida men även framtida behov. Hotellet transformeras från sommarnöje till en året-runt-destination, med målet att attrahera både weekendresenärer från storstäderna samt svenska och internationella turister som vill njuta av Stockholms unika skärgård i en avslappnad och personlig miljö.

 

bild
Smådalarö Gård byggdes 1810 av Kapten Carl Peter Blom som en festplats efter hans äventyr på världens hav och har sedan dess varit en mötesplats för vänner och nöjen. På gården bedrevs länge ett omfattande lantbruk samt bryggeri och bränneri som är en stor del av Dalarö och Smådalarös historia. Bild: Sabis

 

.