Stureplansgruppen tar över Avalon Hotel i centrala Göteborg

Avalon Hotel Foto: Stureplansgruppen

Stureplansgruppen startar det nya året med en etablering och ett första hotell i Göteborg. Det är inget mindre än det ikoniska Avalon Hotel.

Från årsskiftet tar Stureplansgruppen över Avalon Hotel i centrala Göteborg. Tillskottet är en del i koncernens satsning inom hotell med bland annat Berns Hotel, Bank Hotel, Boo Boo Living och nu senast det klassiska spa- och möteshotellet Skepparholmen.

bild
Foto: Stureplansgruppen

 Jag har varit stamgäst sedan de öppnade 2007 och alltid tyckt att det är ett fantastiskt hotell. Allt från servicen, läget, arkitekturen och de härliga personerna har ständigt gjort intryck. Inte minst har Torbjörn (grundare av Avalon, Svenska Stadshotell) imponerat med att skapa ett hotell som precis lika gärna skulle kunna ligga på Ocean Drive i Miami,” säger Stureplansgruppens koncernchef Vimal Kovac.

bild
Avalon är ett hotell med 101 rum och sviter. Foto: Stureplansgruppen

Avalon Hotel är och kommer fortsatt vara medlem av Nordic Hotels & Resorts. Avalon arbetar med att göra hela vistelsen minnesvärd, där hotellets läge är central. Arkitekturen och adressen sätter mycket av atmosfären. Utsikten från sjätte våningen och uppåt är enastående med en utpräglad stadskänsla. Stureplansgruppen tar nu över och kommer fortsätta arbetet med att förädla boutiquehotellet med starkt fokus på att vara en given destination för upplevelser inom restaurang och bar.

bild
Hotellet fördelar sig på sju våningar med takterrass och utomhuspool. Foto: Stureplansgruppen

Avalon Hotel byggdes 2007 i tätt samarbete mellan Semrén & Månsson Arkitektkontor, Fastighetsbolaget ByggGöta och Svenska Stadshotell. Redan från början var målet att skapa en utåtriktad och experimentell byggnad som förenade offentligt innehåll med en uttrycksfull exteriör. Den konformade tomtens asymmetri plockades upp och går igen i hela hotellet. Nu säljer grundaren Torbjörn L. Johansson, för Svenska Stadshotell, Avalon vidare till Stureplansgruppen.

bild
Foto: Stureplansgruppen

”Stureplansgruppen står för kvalitet, service och långsiktighet på samma sätt som Avalon, vilket ger unika gästupplevelser. Jag är stolt och glad att lämna arvet vidare till Vimal med medarbetare och är övertygad om att Avalon fortsätter sin framgångsrika resa.” säger Torbjörn L. Johansson, ägare Avalon Hotel.

bild
Hotellet ägs och drivs idag av Svenska Stadshotell. Foto: Stureplansgruppen

Med start från 2 januari 2023 tar Stureplansgruppen över verksamheten. Alla bokade rum, möten, event och restaurangbesök kommer att löpa som vanligt. Fastigheten ägs även framgent av fastighetsbolaget ByggGöta.