Eventet "Klossfestivalen" gör debut i Eskilstuna

Klossfestivalen är det första evenemanget att värvas med hjälp av Volvo CE Arenas evenemangsfond. Den fond som nyligen fått utökade medel, i samband med namnbytet på arenan. Foto: Destination Eskilstuna

 

Legoeventet "Klossfestivalen" gör sin debut i Eskilstuna den 31 augusti på Volvo CE Arena. Evenemanget kommer att erbjuda en dag fylld med kreativa aktiviteter och möjligheter att träffa legoprofiler och byggentusiaster.

Det turnerande evenemanget Klossfestivalen är till för legoentusiaster och erbjuder ett varierat utbud av aktiviteter såsom byggtävlingar och möjligheten att köpa och sälja lego. Besökare kan även träffa kända legoprofiler som Kai, Lloyd, Nya och Stephanie samt legobyggare från Lego Masters, inklusive Vidar, Albin, John Erik Hansson och Michael Lundqvist.

En av höjdpunkterna blir en trollerishow med klossmagikern Stefan Eriksson och möjligheten att se Tomas Kaspariks utställning av över 50 meter legoskapelser, inklusive världens största pariserhjul från Tjeckien.

Evenemanget är familjevänligt med aktiviteter för alla åldrar, inklusive duplobyggande och färgläggning av legoteckningar för de minsta besökarna.

– Det känns fantastiskt att komma med Klossfestivalen till Eskilstuna. Volvo CE Arena kommer passa oss jättebra och vi har inlett ett fint samarbete med Destination Eskilstuna, säger Fredrik Novak, grundare av Klossfestivalen.