Rosa boxar ska öka spontanidrotten i Uppsala

Boxarna är fyllda med klassiker som basket, fotboll, boule och kubb, men innehåller också nya aktiviteter som Spikeball och träningsutrustning som kettlebells.  Foto: Piffl

Akademiska Hus och Campus1477 har med Piffl installerat en box med lek- och sportutrustning på Blåsenhus i Uppsala, den 12:e sådan på ett campus ägt av Akademiska Hus. Syftet är att främja rörelseglädje bland studenter och boende i området.

Campus1477, en ideell förening, har sedan 1968 erbjudit Uppsalas studenter varierad träning och ett positivt socialt sammanhang. Akademiska Hus vill nu, genom att placera ut en Pifflbox nära beachvolleybollplanen och paddelbanorna, inspirera fler att röra sig för att förbättra hälsa och välmående. Invigningen är planerad till den 25 april med fika och gratis användning av aktiviteterna i boxen.

“Akademiska Hus arbetar på många olika sätt för att tillsammans med våra kunder skapa trivsamma och stimulerande utomhusmiljöer. En viktig del i det arbetet handlar om att ge alla som vistas på campus förutsättningar till aktivitet och rörelse, som enligt forskning har flera positiva effekter som förbättrat minne och ökad koncentration och stresstålighet”, säger Marie Löwling, fastighetschef på Akademiska Hus.

Samarbetet är tänkt att inspirera till en aktiv fritid genom att främja delning av aktivitetsutrustning. Genom Piffls app kan användare få tillgång till de rosa aktivitetsboxarna samt en aktivitetskarta som visar platser där man kan utöva aktiv fritid, inklusive utegym, fotbolls- och basketplaner.

Kostnaden för att hyra aktiviteter från Piffl är 10 kronor i startavgift och därefter 10 kronor per timme.