Tornberget och NCC bygger ny simhall i Haninge

Projektet är en totalentreprenad i samverkan och i ett första steg ska parterna tillsammans nu projektera och planera projektet. Foto: NCC

NCC och Haninge kommuns fastighetsförvaltningsbolag, Tornberget, går samman för att uppföra en ny simhall i Torvallaområdet söder om Stockholm. Samarbetet innebär en totalentreprenad där parterna gemensamt ska inleda planeringen och projekteringen av projektet.

Den befintliga anläggningen från 1971 i Torvallaområdet i Haninge kommer att ersättas av en ny simhall som kommer att inkludera bland annat en 25-meters bassäng och en undervisningsbassäng.

– En ny simhall i centrala Haninge är en viktig prioritering för oss i den politiska ledningen, och är efterlängtad av såväl Haningebor som det lokala föreningslivet. Jag är glad att vi nu kan påbörja arbetet tillsammans med Tornberget och NCC, säger Nicole Forslund kommunalråd och idrotts-, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Haninge kommun.

Byggföretaget har handlats upp som entreprenör och uppdraget genomförs som en totalentreprenad i samverkan. Nu inleds arbetet med en förstudie där arkitekt, konstruktör och andra specialister från NCC, Tornberget och Haninge kommun tittar på behov, tekniska lösningar och beräknade kostnader.

– NCC har byggt många simhallar och genom dessa utvecklat en expertis som gjort oss ledande i Sverige inom området. Genom lång erfarenhet och vår tekniska plattform kan vi säkra en kostnadseffektiv simhall med beständig kvalitet och effektiv drift. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Tornberget och Haninge kommun påbörja arbetet, säger Sara Straume, affärschef, NCC Building Sweden