Sommarens hästfest i Stockholm - Longines Global Champions Tour

Foto: Stefano

16-18 juni 2023 kommer Longines Global Champions Tour tillbaka till Stockholm och anrika Stockholms Stadion. Det blir sport i världsklass hela helgen när världens bästa ryttare tävlar individuellt i Longines Global Champions Tour och i lagtävlingen Global Champions League.

En hästfest mitt i stan
Evenemanget 2023 bjuder publiken på en fullspäckad helg med hoppning i världsklass samt aktiviteter och underhållning för hela familjen. Det bjuds på ett välfyllt mässområde för den shoppingsugne med ett 40-tal utställare samt möjlighet att mingla och äta gott. För de lite yngre besökarna händer det flera spännande saker i Kids Corner med olika aktiviteter varje dag.

Tävlingarna har även ett fortsatt starkt fokus på att utveckla unga talanger bland annat genom internationella klasser för U25- ryttare. Det ger värdefull erfarenhet på vägen mot den internationella toppsporten och bjuder publiken på en möjlighet att följa nästa generations superstjärnor på nära håll.

– Det finns något för alla hästälskare, precis som det finns något för den oinvigde som uppskattar ett riktigt fartfyllt evenemang. Vi är glada över att kunna bjuda publiken på sport i världsklass, god mat, shopping och den fantastiska atmosfären på Stadion säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.

Höjdpunkter i programmet
Programmet presenteras inom kort i sin helhet, men klart redan nu är att det blir tre välfyllda dagar med sport.

På fredagen, som är tävlingarnas första dag, får du se världens bästa ryttare och hästar på arenan för första gången. Det blir även internationell hoppning för U25-ryttare och flera andra spännande klasser.

Lördagen bjuder på den spännande lagtävlingen Global Champions League där 16 lag gör upp om segern i två rafflande rundor.

Helgens avslutas med höjdpunkten Longines Global Champions Tour Grand Prix på söndagen. Det är då det avgörs vem som tar hem den åtråvärda GP-segern och får stå överst på prispallen i Stockholm.

Nytt för i år
Unna dig det lilla extra med en premiumbiljett till evenemanget!
I biljetten ingår premiumplatser på Stadions ”Kungaläktaren” med fantastisk utsikt över tävlingsbanan. Vi bjuder på en välkomstdrink, snacks, kaffe och te hela dagen och du får även tillgång till en privat bar där du kan handla dryck och mindre rätter.