SkiStar öppnar Hammarbybacken med sommaraktiviter och iChallenge

Mountain Coaster är variant av spårrodel eller ”coaster” 800 meter som går nedför berget på räls i 40 km/h. Foto: SkiStar

SkiStar öppnar Hammarbybackeni södra Stockholm för sommarsäsongen med en rad aktiviteter från klätterpark till sommarskidåkning. Smygöppningen ägde rum den 1 april då klätterparken slog upp portarna. 

Den officiella öppningen är den 11 maj med äventyrsaktiviteter för alla åldrar, inklusive en lagtävling kallad JÄRV med över 470 deltagare anmälda. Träningseventet iChallenge med Karl Dyall och Peter Blaha är nytt för i år och äger rum den 25 maj.

b
Bungy Rocket är en omvänd variant av bungyjump där du startar på marken och skjuts mot himlen som en katapult med hjälp av kraftiga gummiband. Foto: SkiStar
b
Mountain Tube på tre olika banor. Foto: SkiStar

– Vi har sett en kontinuerlig ökning av intresset för våra sommaraktiviteter sedan öppningen sommaren 2022. Förra sommaren introducerade vi ännu fler aktiviteter och förenklade för våra gäster genom att lansera ett prisvärt aktivitetspass där flera aktiviteter ingår. Hammarbybacken har gradvis blivit en samlingspunkt för stockholmarna, inte bara för de spännande aktiviteterna, utan även för möjligheterna till träning, löpning, promenader och den fantastiska utsikten från toppen, säger John Midelf, destinationschef på SkiStar Hammarbybacken.

Aktiviteterna är tillgängliga helger från den 11 maj och dagligen från den 15 juni under hela sommarlovet. Det inkluderar sex olika aktiviteter: SummerSki, Mountain Coaster, Mountain Tube, Bungy Rocket, Klättertorn och Trampolin. Vallestigen är en kostnadsfri aktivitet för yngre barn med lekfulla hinder och aktiviteter inspirerade av Valle, tillgänglig för de som vill ta sig till toppen.

b
Det 8 meter höga klättertornet. Foto: SkiStar
b
 Klätterparken omfattar sju höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad Foto: SkiStar
b
SummerSki på artificiellt gräs, delvis återvunnen plast, som efterliknar känslan av att åka på snö. Foto: SkiStar