Clarion Hotel Sea U i Helsingborg öppnar en pop-up padelbana

Bild: Manuel Pappacena/Unsplash

Besöksnäringen handlar om upplevelser och det är precis vad Clarion Hotel Sea U satsar på när de nu tillsammans med Helsingborgs Racketklubb bygger upp en tillfällig padelbana inomhus. Därtill byggs en bana för en ny racketsport som passar alla åldrar - pickle.
 

Inget ont som inte för något gott med sig. Pandemin har skapat många tomma ytor inom besöksnäringen. Det behövs snabba, kreativa lösningar med låg tröskel som bjuder in lokalbefolkning och turister. Vi är mycket glada att vi hittat ett lokalt företag med mångårig erfarenhet att samarbeta med, det ger trygghet för våra gäster, säger Miri Sumiq, VD på Clarion Hotel Sea U
 

Banan kommer att vara bokningsbar via Helsingborgs Racketklubbs bokningssystem men via hotellet kommer man också kunna boka paket med frukostpadel, lunchpadel och weekendpaket med hotellövernattning, poolaccess, padel och middag.
 

Personligen tror jag att reseindustrin går mer mot upplevelser och upplevelsepaket. Gäster söker en upplevelse snarare än praktiska boendelösningar. På det här sättet öppnar vi upp vår kongress för Helsingborgaren. Pandemin har satt begränsningar för de flesta, därför är det härligt att komma med en positiv nyhet som inte hade hänt utan pandemins intåg i världen. säger Miri Sumiq

Helsingborg är Sveriges mest padeltäta ort och padelfebern i Sverige startade i Skåne. Det har därför blivit ett tillhåll och en destination för padelfrälsta. I Helsingborg med omnejd hittar du fler än 80 banor och det är hög efterfrågan på padeltider. Helsingborgs Racketklubb startade 2012 och är en ideell förening med ca 400 medlemmar. Klubben var tidiga att starta juniorträning och att jobba med utveckling. Förutom padel spelas det också tennis och squash på Helsingborgs Racketklubbs 3 befintliga anläggningar i Helsingborg.

Pandemin har lett till många begränsningar för de flesta. Därför är det extra kul att ge en positiv nyhet, en möjlighet skapad på grund av pandemin. Våra grundvärderingar - gemenskap, glädje och utveckling möter Clarion Hotel Sea U’s kärnvärden väl och tillsammans kommer vi att kunna skapa en riktigt fin upplevelse för padelspelare som besöker pop-up banan på Clarion Hotel Sea U säger Anders Mattsson - Klubbchef Helsingborgs Racketklubb.

I samband med öppningen på Clarion Hotel Sea U kommer också en till bana byggas och en ny racketsport att introduceras - Pickle. Pickle kommer från USA och tilltalar en större målgrupp.

Alla, från barn till äldre, kan spela pickle. Det ska bli väldigt roligt att få visa den här inkluderande sporten för Helsingborgarna. Den första tiden kommer det vara gratis att prova på pickle. säger Anders Mattsson