Svenskarna är mest tokiga i fotbolls- EM

Foto: Travellink

Under tiden för fotbolls-EM har antalet flygbiljetter från Sverige till de franska arrangörsstäderna femdubblats visar ny data från onlineresebyrån Travellink.

Bokningsdata från resejätten eDreams Odigeo där Travellink ingår, visar ökningen av antalet inkommande flyg till värdstäderna i Frankrike under EM-perioden (8 juni – 10 juli) jämfört med föregående år.

ska man se till statistiken är svenskarna de allra mest fotbollstokiga med fem gånger fler bokningar under EM jämfört med samma period förra året.

På andra plats i supporterligan hamnar Österrike som har tredubblat sina flygbokningar under EM-perioden medan de fotbollsälskande britterna bara ökat sina resor till de franska städerna med dryga 60%.

Den stad vi allra helst reser till är Tolouse med en ökning av sålda biljetter på hela 714% jämfört med förra året. Där möter Sverige Italien den 17 juni, en match som lockar extra många blågula supportrar.

Och hoppet om att landslaget går vidare från gruppspelet är starkt hos de svenska supportrarna. Trots att ingen av Sveriges gruppspelsmatcher går i Bordeaux har antalet resor från Sverige till Bordeaux ökat med över 113%.

- ­­Fotboll är ett spel som sammanför människor och statistiken visar tydligt att fotbollsfans från hela Europa kommer att mötas i Frankrike i sommar, säger Peter Carlsson, VD för Travellink Norden. 

- En femdubbling av antalet resor till de franska värdstäderna gör tydligt att fotbollsintresset är på topp hos oss här i Sverige i sommar.

Europas fotbollstokigaste länder, baserat på ökningen av sålda flygbiljetter

1.Sverige

2. Österrike

3. Tyskland

4. Storbritannien

5.Portugal

6.Irland

7.Spanien

8.Belgien

9.Frankrike

10.Italien