Malmö stad lanserar Urban Beach

Malmö stads satsning "Malmö vid havet"  genererar nu i att man bygger ett jätteområde vid T-bryggan på Ribersborg med namnet Urban Beach.

Urban Beach öppnar på lördag den 1 juli och är sedan öppet varje dag mellan 11-20 till och med den 6 augusti.

Urban Beach blir en mötesplats där den som bara vill hänga och lyssna på musik kan göra det och den som vill aktivera sig hittar massor att göra. Här finns attraktioner och innehåll som aldrig tidigare presenterats vare sig på stranden eller i Malmö. Och allt är gratis.

-Vi vill skapa en sommaroas där alla kan träffas och njuta av Malmös fantastiska läge vid havet. Men också en plats full av äventyr för barn och unga som är kvar i stan, säger Pella Ström, projektledare på gatukontoret.

BonnierHoops och Malbas är på plats med en mix av basket och böcker. Efter tre år i Kista kommer BonnierHoops till Ribban och Urban Beach. En streetbasketplan för ungdomar kommer att fungera som mötesplats för basket och kultur. Genom en sport som är tillgänglig för alla kan ungdomar mötas på sin egen planhalva och inspireras till läsning och det skrivna ordet.

Sommarens största nyhet är nog Vattenhinderbanan Wibit som är på plats torsdag nästa vecka, den 6 juli. Det är en 38x16 meter stor uppblåsbar hinderbana i havet, längst ut vid T-bryggans slut. Vattenhinderbanan är för alla som kan simma och har flytväst på sig. Flytväst finns att låna på T-bryggan. När hinderbanan är öppen finns alltid livräddningspersonal på plats.

Bland aktiviterterna finns även en jättezorb, en 13 meter hög 35 meter lång waterslide, en trampolinpark, ett mini-toughest och för att matcha succén i vattnet en uppblåsbar hinderbana på land.

 

Arrangemanget görs av gatukontoret i samarbete med fritidsförvaltningen.