Byggstart för den nya padelhallen i Ockelbo

Från vänster Magnus Svedjebrant och Pernilla Hålén. Foto: C24 Byggkompaniet

Nu är det första spadtaget till den efterlängtade padelhallen på Ockelbo Idrottsplats taget. Naturligtvis var Pernilla Hålén som driver Freimans Fastigheter på plats. Hon tog tillsammans med Magnus Svedjebrant, en av delägarna i C24 Bygg det första symboliska spadtaget.

Pernilla berättar att det är Freimans Fastigheter som bygger hallen. Den kommer bli 24x42 meter och planen är att plattan ska vara klar i början av juli. Efter semestrarna reser man sedan hallen och om allt går som det ska kan man börja spela padel inomhus i Ockelbo strax före jul.

Därefter återstår en del arbete med att färdigställa lobbyn inne i padelhallen och den gemensamma entré som kommunen ska bygga för att sammanlänka C24 hallen med Ugglebo Arena. Ett symboliskt bygge som blir startskottet för nya Ockelbo Idrottsplats. Ett unikt samarbete mellan kommun, föreningsliv och företag, där man tillsammans bildar en modern idrottsplats med ett brett utbud av aktiviteter och ett myller av liv och rörelse.

Under byggtiden kan vi förvänta oss att det blir lite trångt på och omkring parkeringen vid Ockelbo Idrottsplats. Vi hoppas att aktiva och besökare har överseende med det och respekterar skyltar och avspärrningar på platsen eftersom de finns där för allas säkerhet.

Samtidigt som spaden sattes i backen tillkännagavs att padelhallen får namnet C24 hallen.

-Det känns positivt att kunna ge någonting tillbaka till orten och bidra till att en ny arena för idrott och hälsa skapas, säger Magnus Svedjebrant, som sedan några år tillbaka driver en bygghandel i Ockelbo. Samarbetsavtalet innebär förutom att C24 får sitt namn på hallen att Ockelbo Padelklubb kan starta en kostnadsfri padelskola för barn och ungdomar.

När C24 hallen är helt klar kommer Freimans Padel att driva verksamheten som består av två dubbelbanor och en singelbana för padel, en golfsimulator, shuffleboard och en trevlig lobby som passar alla åldrar.

-Det känns som att hela Ockelbo väntar och längtar efter att hallen ska bli klar. Man har tröttnat på att åka mil efter mil för att spela padel året om. Jag hör att fler och fler Ockelbobor provar på sporten så det ska bli skönt att kunna välkomna dem in i värmen efter en förhoppningsvis lång snöfri höst, säger Pernilla Hålén som också driver utomhusanläggningen Freimans Padel i Ockelbo.