Burgsvik Invest AB har valt att satsa på Boulebar

Boulebar Rålambshov. Bild: Boulebar

Burgsvik Invest AB har valt att investera i Pied Tanca Group AB, bolaget som driver Boulebar.

Burgsvik blir största ägare via aktieförvärv och emission. C:a 30 ägare kvarstår i bolaget, en blandning av investerare, anställda och grundare. Grundaren och koncern-VD:n Henrik Kruse är mycket nöjd.

– Vi träffades i och med nyetableringsprojektet i Hagaparken som genomfördes under vintern. Vi gillade varandra från första dag. I Burgsvikgruppen finns en genuin erfarenhet och kunskap kring restaurangdrift. De har en stark infrastruktur för det och vi kommer kunna nyttja varandras styrkor på en mycket intressant sätt. Det här stärker och stabiliserar Boulebar både finansiellt och kunskapsmässigt. Det möjliggör även framtida tillväxt för bolaget med än bättre Boulebarer och nya Boulebarer. Vi ser fram emot det, säger Henrik Kruse.

Fredrik Tervaniemi, koncern-VD i Burgsvik Group ser Boulebars nördighet inom boule och kompetens i att skapa upplevelser som styrkor inför framtiden.

– Diskussionen började redan för ett år sedan gällande en etablering av Boulebar på Haga Forum. Vi klickade direkt med Henrik som är en drivkraft och entreprenör ut i fingerspetsarna. Ganska omgående ledde diskussionen till ett större samarbete och vi är väldigt glada över att vi hittade det. Boulebar som företag är verkligen något speciellt, och jag tror de flesta gäster känner av det. Ta bara en detalj som att många av medarbetarna vid sidan av Boulebar tillhör världens främsta Boulespelare. Med boulenörderiet och den stora kompetensen som finns inom restaurang, service och att skapa upplevelser, kommer vi tillsammans verka för att många fler gäster kommer ha möjlighet att besöka Boulebarer framöver, säger Fredrik Tervaniemi. 

Om Boulebar
Idag finns 9 stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn. Tillsammans omsatte koncernen runt 190 msek under 2019 med över 160 anställda. Och resan har bara börjat. Boulebar drivs av sanna bouleentusiaster. Det startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park i Frankrike föll för boule. Den där jämlika sporten som är så mycket mer än bara en sport. Utan mer ett sätt att leva, tänka och vara. Gärna över generationer, över en middag och över ett eller flera glas Pastis.