Utställning - Odla hälsa på Sofiero

Trädgårdsinspiratörerna Lydia Jeppsson och Annika Christensen har skapat den nya utställningen Odla hälsa på Sofiero. Foto: Johanna Kärnstrand. Foto: Johanna Kärnstrand.

Surrande insekter, sjudande växtkraft och kryddiga dofter fyller Sofieros köksträdgård säsongen 2021. Odla hälsa är en utställning som inspirerar till och ger kunskap om att odla hemma i trädgården eller på balkong och altan.

Med krukor fyllda av kryddor och trädgårdslanden dignande av grönsaker ger trädgårdsinspiratörerna Annika Christensen och Lydia Jeppsson en förståelse och känsla för hur berikande det är för både kropp, själ och inte minst miljön att odla.

 

bild
Odla hälsa är en utställning som inspirerar till och ger kunskap om att odla hemma i trädgården eller på balkong och altan. av trädgårdsinspiratörerna Annika Christensen (på bild) och Lydia Jeppson. Utställningen visas i Köksträdgården 5 juni-29 augusti 2021. Foto: Lydia Jeppson

 

Strosa genom köksträdgården och medelhavsträdgården som fyllts med örter och kryddväxter som både kan användas i matlagning och för sina goda hälsoeffekters skull. Såväl örter som grönsaker presenteras med vackra akvareller signerade Lydia Jeppsson. Vinhuset förvandlas till ett Hälsotek med en tehörna där du kan lära dig vilka växter som är goda att göra te på och vilka hälsobringande egenskaper de har. Njut också av spahörnan där ingredienser från trädgården används för att kroppen ska må bra även på utsidan.

 

bild
Foto: Annika Christensen

 

bild
Annika Christensen är trädgårdsfotograf och inspiratör som är tillbaka på Sofiero med sin tredje utställning. Hon odlar året runt och är en uppskattad föreläsare. Foto: Annika Christensen

 

bild
Lydia Jeppsson är trädgårdsarkitekt och har målat utställningens akvareller. Hon bidrar även med tips om hur man driver fram och förökar växter för ett mer hållbart odlande. Illustration av Lydia Jeppson

Odla hälsa pågår fram till 5 september 2021. Utställning förändras och utvecklas under säsongen och passar därför fint att besöka flera gånger.