Boende för distansarbetare som vill jobba "fjällifrån" erbjuds av Lofsdalen

Distansarbete med skidåkar-paus i Lofsdalen. Bild: Destination Lofsdalen

I rådande pandemi där myndigheter uppmanar alla som kan att jobba hemma lockar Destination Lofsdalen att kombinera distansarbete med fjälluft och friluftsäventyr. Under januari och början av februari är priserna lägre, snöläget exemplariskt och liftköerna nästintill obefintliga - perfekt för de som vill byta ut hemmakontoret mot fjällets vidder.

Många boenden inkluderar wifi och närhet till längdspår eller utförsåkning vilket ger en krydda till distansarbetet på lunchen eller innan/efter mail och möten.

Jag har spenderat några veckor med att distansjobba från Lofsdalen. Mitt arbete som konsult ger mig möjligheten att ta med mig kontoret och jobba vart som helst ifrån där jag har tillförlitlig fiberanslutning. I Lofsdalen har jag dessutom mindre än 50 meter till närmsta längdspår från mitt boende på Björnidet. Jag kom precis in från en lunchtur i spåret, säger Ulf Johansson, konsult och entreprenör.

Mellan vecka 2-6 är priserna på boende reducerade och mellan 9-29 januari är priserna på ski pass 20% lägre vilket gör att Lofsdalen sticker ut som ett prisvärt fjällalternativ..

Vi ser en ökad efterfrågan på att kombinera distansarbete med skidåkning och ser att såväl stugägare spenderar mer tid hos oss och andra gäster bokar resa till oss där de jobbar fjällifrån, alltså distansarbetar från fjällen. Under de kommande veckorna kan vi erbjuda bra priser på såväl boende som liftkort. Jag tipsar också om spännande aktiviteter att bryta av arbetet med: snöyoga, skotersafari och tolkning efter bandvagn till våffelstugan, säger Lotta Anestedt, VD Destination Lofsdalen.