Nu byter HV71:s hemmaarena namn till Husqvarna Garden

I över 45 år Husqvarna AB har varit huvudpartner till HV71. Bild: Husqvarna AB

Husqvarna AB och HV71 har idag skrivit ett nytt samarbetsavtal som innebär att Husqvarna blir ny arenapartner till HV71. Det nya arenanamnet blir Husqvarna Garden. ”En stor dag i HV71 och Husqvarnas över 45 års långa partnerskap”, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

Husqvarna AB har varit huvudpartner till HV71 i över 45 år och sam-arbetet går nu in i en ny fas i och med namnbytet på HV71:s hemma-arena.
– HV71 och Husqvarna AB har etablerat ett mycket nära samarbete under åren. När vi går in som arenapartner är det ett logiskt steg för oss som huvudsponsor och lokalt företag att uttrycka vårt fortsatta stöd till HV71, sporten och lokalsamhället, säger Sofia Axelsson, Husqvarna VP Consumer Business Unit.
HV71:s hemmaarena byggdes år 2 000 efter att Rosenlundshallen rivits. Fyra år efter nybyggnationen utökades arenan med restaurangdel, kontor och ca 800 extra åskådarplatser. Nuvarande publikkapacitet är
7 000 och den gångna säsongen hade herrlaget en beläggningsgrad på 93,6 %.
Just nu görs fasaden redo för namnbytet och Husqvarna Garden kommer att pryda arenan tills säsongen drar igång på allvar.
– HV71 och Husqvarna har en lång historia tillsammans och varu-märkena är starkt förknippade med varandra. Därför känns det både väldigt roligt men samtidigt också naturligt att Husqvarna tar över namnet på vår arena. Det är med stolthet vi kommer att spela i Husqvarna Garden de kommande åren, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.