Hertsö badhus byggs av NCC i Luleå

Foto: Liljewall Arkitekter

NCC och Luleå kommun inleder nu bygget av Hertsö badhus i Luleå. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till totalt cirka 185 MSEK.

 

−Det har varit en lång samverkansprocess fram till detta beslut och det känns bra att vi äntligen är igång med bygget av det efterlängtade nya badhuset på Hertsön, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Anja Johansson.

bild
Foto: Liljewall Arkitekter

– Nu har vi tillsammans tagit fram systemhandlingar och riktpris och ser fram mot nästa fas där vi inleder själva bygget. Tack vare NCC:s långa erfarenhet och tekniska plattform kan vi säkra ett kostnadseffektivt badhus med beständig kvalitet och effektiv drift, säger Josefin Hermansson, projektchef, NCC Building Sverige.

Samarbetet genomförs i partnering, där NCC och Luleå Kommun i en nära och öppen dialog i en första fas har arbetat med detaljerad projektering.

Badhuset kommer ha många funktioner där även kultur och fritidsförvaltningen ska rymmas. Badhuset inrymmer tre olika bassänger – en motionsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten och en liten barnbassäng för de minsta nybörjarna. I anslutning till badet byggs även ett mindre café.

Markarbete inleds omgående och byggstart planeras till hösten 2022. Badhuset färdigbyggs under 2024. Affären på totalt cirka 185 MSEK order registreras i andra kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.