One Water Race - världens tuffaste endurance race

Från vänster: Sara McLarty, Jarrod Shoemaker och Misty Becerra. Foto: One Water Race

Nyligen öppnade registreringen för One Water Race, världens tuffaste endurance race, den 23-25 augusti 2022. Intresset är stort och registreringar har inkommit från hela världen. USA har säkrat deltagande för sitt topplag med världsatleter och är klara för det första racet som genomförs i Stockholms skärgård. Lag kan fortfarande anmäla sig till och med den 20 januari.

Det första officiella One Water Race, 23–25 augusti 2022, kommer att bli världens tuffaste race inom endurance racing. De tävlande ställs inför mänsklighetens tuffaste utmaningar över en distans på 250 kilometer - över land och hav. En ny era inleds inom endurance racing och klimataktivering – allt till förmån för vårt världsvatten och atleterna kämpar dessutom om att vinna den rekordstora prissumman på 100 000 USD.

bild
Foto: One Water Race

– Vi är överväldigade över mottagandet som One Water Race har fått hittills. Vi är mycket glada och stolta över att få möjligheten att lyfta endurance racing till en ny nivå, men framför allt hur vi genom racet kan lyfta och skapa uppmärksamhet kring våra hav och vatten, säger Thomas Ogander.

One Water Race är ett tävlingskoncept skapat för att vara det ultimata beviset på mänsklig kapacitet. Detta genom en unik kombination av adventure racing, orientering, swimrun, ultramaraton samt den långa distansen och kombinationen av löpning, simning och navigering. Racet är utformat för världens bästa endurance-atleter, som kan möta och mäta sig med varandra, vilket krävs för att klara av den extrema utmaningen. 250 kilometer från Arholma i norr till Landsort i söder motsvarar sex maratonlopp med både löpning och simning.

One Water Race kommer att bestå av utvalda mixade lag från hela världen där tre atleter och en kapten tävlar aktivt nonstop. Lagen måste vara mixade med både män och kvinnor, hela vägen. Prissumman på 100 000 USD är en av de högsta någonsin inom endurance racing.

bild
Foto: One Water Race

Antagningsprocessen är hård för att säkerställa att deltagande lag har den kapacitet som krävs. Nu är den första uttagningen är klar och Thomas Ogander kan presentera det första laget till One Water Race 2022 – Team No 1 från USA. Laget har en imponerande meritförteckning från både olympiska spelen och världsmästerskap i allt från triathlon, adventure racing, simning och swimrun med omfattande rutin och erfarenhet. Laget och deltagarna uppfyller samtliga krav och förväntningar som krävs för att stå på startlinjen i One Water Race 2022.

bild
Foto: One Water Race

bild

– Lagmedlemmarna kompletterar varandra och besitter de meriter, erfarenheter och personligheter som krävs för att anta den här extrema utmaningen. Det är den här nivån på såväl lag som individer som förtjänar en plats för att kämpa om segern. Vi glada att ordet om One Water Race sprider sig internationellt och att vi nu har ett amerikanskt topplag i tävlingen. Vi välkomnar Team No 1 till One Water Race 2022, säger Thomas Ogander.

– Vårt mål är att vinna One Water Race. Vi har kapaciteten att vara konkurrenskraftiga mot de absolut bästa i världen inom denna genre. Men vi vet att vår största utmaning kommer att vara de svenska lagen, som kan terrängen och har möjligheten att träna i skärgården. One Water Race har ett viktigt syfte, vilket vi stödjer till 100% och vi ser mycket fram emot att komma till Stockholm, säger Sara McLarty.

bild