Vinterdröm är tillbaka i Malmö

Gamla entrén i Vinterdrömskrud. Foto: Pierre Ekman

Vinterdröm är tillbaka - en gnistrande vintersaga där besökare kan möta sagofigurer, gå på paketvandring och njuta av den stämningsfullt upplysta parken. I år kan Malmöborna dessutom glida fram över två olika isbanor, en skridskoslinga och en skatepark. Vinterdröm öppnar 28 november och pågår hela vintern fram till sportlovet.

Folkets Park är förvandlat till ett vinterlandskap fyllt med granar, upplysta paket, isbanor och invånare från sagornas värld. Vinterlandskapen och deras invånare baseras på ”Sagan om Vinterdröm” ett narrativ speciellt framtaget för evenemanget.

bild
Ett av de upplysta stråken genom Vinterdröm. Foto:  Pierre Ekman

– Det blir ett kärt återseende med alla sagofigurer. Vättarna har fått en egen labyrint som besökarna kan gå in i och vi har en serieutställning som gömmer sig i fem av paketen runt om i parken, säger Finn Hallgren, projektledare för Vinterdröm.

Fart och fläkt med nya isbanor
För första gången någonsin kommer Malmöborna att kunna åka skridskor på Parktorget i Folkets Park! Totalt finns 2500 kvm isbana på Parktorget och Plaskdammen med en tillhörande skridskoslinga. För den ringrostige eller den som aldrig riktigt lärt sig åka anordnar Friluftsfrämjandet Skridskolek varannan söndag. Ta med egna skridskor eller låna på plats.

bild
Vättarna i Vinterdröm. Foto:  Pierre Ekman

– I år vill vi främja en aktiv vinter med rörelse och puls för alla åldrar, dessutom byggs det en Vinterskatepark i regi av Bryggeriet i Ridhuset. Så det ska inte vara något problem att hålla värmen i år, säger Petra Elmquist, t f verksamhetsledare i Folkets Park.

bild
Den stora hängboken skänker ljus över Folkets trädgård och plaskdammen. Foto: Pierre Ekman