Göteborgsvarvet 2022 - Folkfesten tillbaka

Foto: Göteborgs varvet

Den 21 maj 2022 är det återigen dags för Göteborgsvarvet och nu är anmälan till vårens stora löparfest öppen.

– Vi är oerhört glada över att få välkomna löparna tillbaka till Göteborgsvarvet och övriga lopp under Varvetveckan. Folkfesten är äntligen tillbaka, säger Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund.

Efter två inställda Göteborgsvarvet på grund av pandemin blir det nu tredje gången gillt. Då många löpare valt att flytta sina startplatser till 2022 års lopp är redan närmare 35 000 löpare anmälda till att stå på startlinjen den 21 maj 2022.

– Vi blickar framåt med stor tillförsikt när samhället nu återgår till det nya normala. 2022 års upplaga av Göteborgsvarvet innebär en möjlighet att återigen få skapa den folkfest för både löpare och publik som är Göteborgsvarvets kännetecken och det ser vi väldigt mycket fram emot. Det finns självklart en stor längtan i organisationen att återigen få arrangera och genomföra ett av världens största halvmaraton. En längtan som jag vet delas av många av våra löpare, säger Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund.

I helgen arrangerade Göteborgs Friidrottsförbund det första loppet sedan pandemin slog till i form av det färgsprakande loppet Light Run, som lyste upp Göteborg i höstmörkret.

– Det var fantastiskt att se löpare på stadens gator igen och att få uppleva de härliga känslorna av eufori och gemenskap. Jag är också mäkta imponerad över det arbete vår organisation lagt ner för att kunna skapa och genomföra ett helt nytt lopp på så kort tid. Det gav givetvis mersmak och nu ser vi fram emot att skapa en riktig folkfest den 21 maj nästa år, säger Martin Bergman.

Förutom för Göteborgsvarvet är anmälan öppen nu även för Varvetveckans övriga lopp; Trailvarvet, Stafettvarvet, Specialvarvet, Minivarvet, Lilla Varvet, Cityvarvet och Yoga Run.

– Jag kan inte nog understryka hur glada vi är över att Varvetveckan är tillbaka. Våra olika lopp sätter människor i alla åldrar i rörelse och loppen inspirerar till rörelse såväl inför som efter genomförandet. Det känns extra viktigt då stillasittandet har ökat de senaste åren på grund av pandemin, säger Martin Bergman som också vill framhäva vikten av att äntligen få ge tillbaka till de löpare som tålmodigt väntat på Göteborgsvarvet och dess dotterlopp.

– Nu ser vi fram emot att skapa evenemang i världsklass som levererar löparglädje, ökad folkhälsa och fantastiska upplevelser.

Fakta Varvetveckan 2022

Mellan 17 och 22 maj anordnas sju olika lopp där Göteborgsvarvet är den stora höjdpunkten. Just nu är närmare 35 000 löpare anmälda till huvudloppet.
17 maj: Trailvarvet & Trailvarvet Walk
18 maj: Stafettvarvet
20 maj: Specialvarvet
21 maj: Cityvarvet & Yoga Run
21 maj: Göteborgsvarvet
21–22 maj: Minivarvet