Camptoo och Out2Camp slår sig samman för fortsatt tillväxt i Sverige

Bild: Camptoo

Det holländska bolaget Camptoo lanserade under sommaren sin delningstjänst för campingfordon i Sverige med stor framgång. Nu slår de sig samman med den tidigare konkurrenten Out2Camp, som med en fordonsflotta på 400 husbilar och husvagnar i Sverige och Danmark gör dem till en storspelare inom delningstjänster för campingfordon. Målsättningen är att bli den ledande campingtjänsten i Sverige genom att erbjuda en fordonsflotta på över 1000 olika campingfordon i Sverige i slutet av 2022.

Affären innebär att Camptoo övertar 100 procent av aktierna i Out2Camp i utbyte mot en andel i Camptoo. Grundarna av Out2Camp kommer fortsättningsvis vara högst involverade i bolagets fortsatta tillväxtresa. 

bild
Bild: Camptoo

“Vi ser mycket fram emot att tillsammans med Out2Camp växa fordonsflottan till fler än 1000 campingfordon i Sverige i slutet av 2022. Inom de närmaste åren är det vår målsättning att kunna erbjuda fler än 5000 campingfordon i Sverige. Alla människor förtjänar att få uppleva friheten och flexibiliteten som resor med husbil och husvagn innebär”, säger Martijn Peeters, grundare och VD för Camptoo.

 

bild
Martijn Peeters, grundare och VD för Camptoo. Foto: Camptoo

 

Camptoo lanserades i Holland 2014 och har sedan dess vuxit kraftigt på den europeiska marknaden, i USA och i Australien. Företaget rankades 2020 som det snabbast växande företaget i resebranschen i Europa av Financial Times (FT1000, 2020). Sedan Camptoo lanserades har användare bokat över 475 000 nätter i fordon som hyrs via webbplatsen. 

Out2Camp grundades i Danmark hösten 2015 av Fredrik Rofors och Bo Christensen, redan 2018 lanserades de även i Norge, tätt följt av Sverige 2020. I och med detta blev de den första delningstjänsten för campingfordon i Norden. Out2Camp har hjälpt mer än 1 000 husbils- och husvagnsägare att hyra ut sina fordon och fler än 10 000 hyresgäster att uppleva campinglivet. Målsättningen med sammanslagningen med Camptoo är att tillsammans bygga en ännu mer framgångsrik delningstjänst för campingfordon i Norden. 

”Out2Camp har växt snabbt sedan starten”, säger Fredrik Rofors, medgrundare av Out2Camp. “I och med samgåendet mellan Camptoo och Out2Camp finns stora synergier både i Sverige och i andra länder. Vi har höga ambitioner och ska se till att de Skandinaviska användarna får tillgång till en tjänst i världsklass.”