Malmö Idrottsgrundskola

Foto: Åsa Kalee

Nybyggnation av idrottsgrundskola årskurs 7-9 för ca 540 elever samt sporthall med publikkapacitet om 500 personer. Skolan riktar sig framförallt till elever med idrottsinriktning inom Malmö stad. Objektet består av två byggnader, 4 respektive 5 våningar förbundna med 2 st gångbroar. Area ca 11300 kvm BTA. Även utemiljö samt takterrass ska anläggas.

Förutom de vanliga klassrummen ska idrottsgrundskolan skapa förutsättningar för elitsatsningar för skolungdomar redan från grundskolenivå. Här samsas takterass med uteplatser med storkök för hälsosamma måltider för växande unga. 

 

bild
Många detaljer på byggnaden, så som solskydden för de stora fönstren, bidrar till en byggnad med spännande vinklar och detaljer. Foto: Åsa Kalee

 

Idrottshallen är ingen vanlig skolgympasal utan kan ta emot spelare för landskamper i flera inomhusgrenar och klätterväggen kan mäta sig med vilken kommersiell anläggning för klättring som helst.

Stommen består av både stål och betong och håller upp både plattbärlag och håldäckselement. Vilket möjliggör för ett så brett användningsområde.

Ett stort projekt som Malmö Idrottsgrundskola kräver sin organisation och ett team av sammansvetsade lagspelare. Den stora utmaningen är mängden pre fabelement. Det ställer extra stora krav på hela byggprocessen, från förfrågan till styrningen på plats. Just den helheten har Otto Magnusson klarat extra bra, säger Klas Ekström, arbetschef på Otto Magnusson med ansvar för bland annat Malmö Idrottsgrundskola