Göteborgs första gamingcenter öppnar

Foto: Balder

Med fler än 200 platser, mängder av spel, mat och dryck samt alltid närvarande vuxna tar Inferno Online plats på Göteborgs paradgata. Nu invigs de nyrenoverade lokalerna som ska bli en social och trygg samlingsplats för dator- och tv-spelande barn, ungdomar och vuxna.

Nu öppnas dörrarna till Göteborgs första gamingcenter – Inferno Online. Till de nyrenoverade och konceptualiserade lokalerna på Kungsportsavenyn 26 är gamers i alla åldrar välkomna att umgås och spela såväl nya som gamla klassiker online.

Anläggningen i Göteborg blir den sjätte i sitt slag i Sverige och Inferno Onlines första utanför Stockholm och Malmö. Gamingcentret på Avenyn är det näst största av kedjans sex anläggningar och den mest kompletta menar vd:n Viktor Ekberg.

- Det har alltid varit självklart att etablera oss i Göteborg men rätt läge är väldigt viktigt för oss och det var först i kontakten med Balder och lokalen på Avenyn som vi kände att vi hittat rätt. Vi har tagit det bästa från våra andra anläggningar för att kunna erbjuda besökarna det allra bästa under ett och samma tak här i Göteborg, säger Viktor Ekberg, vd på Inferno Online.

Lokalerna ägs av Fastighets AB Balder och tillsammans har parterna utvecklat och anpassat lokalerna efter verksamhetens behov för att göra dem till en naturlig och välkomnande destination i stan.

- Inferno Online ligger helt rätt i tiden och erbjuder något som tilltalar många men som fram tills nu har saknats i Göteborg. Läget på Avenyn är perfekt och jag är övertygad att gamingcentret kommer locka nya målgrupper och fler till stadens paradgata. Vi är mycket glada för det fina samarbetet med Inferno och ser fram emot att följa deras resa, säger Kevin Holgersson, regionchef för kommersiella fastigheter på Balder.

Sammanlagt har Inferno Online över 800 datorer och konsoler på tre svenska orter. Förutom ett enkelt och socialt sätt att LAN:a arrangeras även barnkalas, after works, företagsevent med mera.