Nu står Täbys nya simhall färdig

Illustration: Medley

Med 11 000 kvadratmeter bad och träningsyta med 50 m bassäng, multibassänger, familjebad med lek för barnen, gym och gruppträningssalar blir Täby nya simhall toppmodern. Den nya anläggningen väntas ta emot 360 000 besökare årligen.

– Vi är otroligt glada och stolta över att drifta Täby simhall på uppdrag av Täby kommun. I den här fina och toppmoderna anläggningen finns verkligen allt, för såväl familjen och barnen som för motionären som vill simma längder i 50-metersbassängen, för gymentusiaster och gruppträningssugna. Det är en komplett anläggning på alla sätt och vi hoppas att den kan sätta guldkant på tillvaron för många familjer framöver, säger Daniel Almgren, VD på Medley.

Täby Simhall är en anläggning för alla, gammal som ung, och erbjuder ett komplett utbud med simhall, gym, gruppträning, personlig träning, simskola, café & shop och badkalas.

– Vår nya simhall är till för alla Täbybor och är ett nytt landmärke i kommunen. Vi har byggt en hållbar och miljöanpassad simhall med olika typer av bassänger, lekutrymmen, bastu, träningsytor och café, och jag är glad att vi äntligen kan inviga den. Oavsett om man vill bada med familjen, motionssimma, styrketräna eller är aktiv i någon simklubb så är man välkommen till simhallen, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

När nu Medley tar över driften i Täby simhall efter att ha drivit Tibblebadet i många år så finns det också en hel del nyheter. Bland annat så erbjuder Medley nu simskola från baby till vuxen.

– Med en så mycket större och modernare anläggning så kan vi erbjuda ett ännu mer komplett utbud. Vi kan också ta emot många fler besökare än tidigare. Att äntligen kunna erbjuda simskola känns extra kul, säger Carl-Adam Lindros, anläggningschef på Täby simhall.

–Alla vi som jobbar här ser enormt mycket fram emot att få träffa alla bad- och träningssugna och visa dem denna fantastiska anläggning, fortsätter Carl-Adam

Fakta om Täby simhall:

  • 11 000 kvadratmeter
  • 50x25 meter simbassäng med 10 banor
  • lekland med barnbassänger, rutschbanor, strömkanal
  • 2 varma multibassänger, med höj- och sänkbar botten
  • bastur och bubbelpool
  • 750 kvadratmeter gym inklusive två gruppträningssalar
  • simskola (från baby till vuxen) och badkalas
  • café och shop