Vinterns stora hästfest - Sweden International Horse Show

Malin Baryard Johnsson, ridande sportchef för Sweden International Horse Show. Foto: Roland Thunholm

Vinterns stora hästfest är tillbaka och idag släpps biljetterna till Sweden International Horse Show. Under fyra dagar kommer ridsportens världselit inta Friends Arena.

Sweden International Horse Show tvingades till ett uppehåll på grund av coronapandemin, men den 25–28 november är det återigen dags för hästarna att ta över Friends Arena i Solna.

Biljetterna till årets evenemang, som traditionsenligt är tillbaka förstaadvents-helgen har släppts.

Under fyra dagar blir det toppsport i fem grenar – hoppning, dressyr, fyrspannskörning, islandshästar och fälttävlan. Utöver den internationella ryttareliten innehåller programmet ett flertal svenska och internationella shownummer, och som traditionen bjuder blir det maximal julstämning.

- Äntligen ska vi få möta den svenska publiken igen, det har vi längtat efter länge nu. Stämningen i Friends Arena under Sweden International Horse Show är något alldeles unikt. Vi kommer ha ett starkt startfält på plats – så väl de bästa svenska som internationella ryttarna längtar efter vår fantastiska publik och ser fram emot att komma hit, säger Malin Baryard Johnsson, sportchef för Sweden International Horse Show.

- Efter sommarens fantastiska framgångar för de svenska hoppryttarna är det extra spännande att få bjuda in dem till Sweden International Horse Show i november. Intresset för att se världseliten tävla ”live” verkar vara större än någonsin. I år har vi smygstartat biljettförsäljningen genom att släppa några av våra biljettpaket i förväg och de har haft en strykande åtgång, så nu gäller det att ”hänga på låset” för att säkra sin plats till årets upplaga av SIHS, säger Christin Ericsson, Event Director för Sweden International Horse Show.

I år presenteras en rad nyheter när Sweden International Horse Show slår upp portarna. Bland annat en ny arenalayout med den nya Mässarenan där clinics och presentationer pågår hela dagarna, och nya serveringar och ytor för umgänge.

Många traditionsenliga inslag blir dock kvar, bland annat den stora ridsportmässan, den härliga julstämningen och medaljregnet som anordnas tillsammans med Svenska Ridsportförbundet på torsdagen.

- Det har blivit en fin tradition att vi hyllar svenska medaljörer på plats under Sweden International Horse Show. I år blir det något alldeles extra då vi har två OS medaljer att fira och nu ser vi dessutom fram emot EM, där det kan bli ännu fler medaljer att fira under SIHS, säger Andrea Barth, verksamhetschef sport och tävling på Svenska Ridsportförbundet.