Quality Hotel och Indoor Golf Group storsatsar på inomhusgolf

Bild: Nordic Choice Hotels

I samarbete med Indoor Golf Group öppnar nu Quality Hotel upp sina lokaler för golfspelare. På utvalda hotell kommer inbitna golfare, eller nyfikna på att lära sig spelet, att kunna spela och träna med hjälp av toppmoderna golfsimulatorer.

Pandemin har satt fart på intresset för golf. För första gången på 10 år har antalet medlemmar på golfbanorna ökat till en halv miljon medlemmar. En nästan 40% ökning av sporten. Nordisk vinter ger däremot inte de bästa förutsättningarna för den perfekta svingen eller putten. Tillsammans med Indoor Golf Group har Quality Hotel hittat en ersättning för frostbitna tuvor och tjälfrusna bunkers. 

- Som aktiv golfare så vet jag hur viktigt det är att hålla igång spelet även under vinterhalvåret för att fortsätta utvecklas som spelare. Jag vet också som mamma att det senaste året varit en utmaning för att sysselsätta familjen i en tid då mycket av det som vi är vana vid att kunna göra numer är belagda med restriktioner. Därför är jag oerhört glad över att nu kunna kombinera det bästa från golfen med det bästa från en hotellupplevelse. Tillsammans med Indoor Golf Group så kan vi nu erbjuda god mat och dryck i samband med golfspel, säger Jenny Pieplow Benestam, Quality Hotels initiativtagare samt VD för Quality Hotel View Malmö.

Premiärspel blir det på Quality Hotel View i Malmö. Näst på tur är Quality Hotel The Box i Linköping som öppnar upp för spel under mars. Under våren kommer Quality Indoor Golf att erbjudas på ett flertal av hotellen i Sverige.

-  Tillsammans med Quality Hotel lanserar vi vårt Quality Indoor Golf-koncept runt om i Sverige. Det innebär att våra gemensamma kunder får tillgång till en inomhusgolfupplevelse i absoluta världsklass. Anläggningarna är i topp när det gäller miljö och service. Tillsammans kommer vi att kunna bjuda på en skön loungekänsla där man kan koppla ihop sitt golfande med dryck och förtäring med fokus på den perfekta upplevelsen och förbättrad golfteknik, säger Fredrik Wredmark VD och grundare av företaget Indoor Golf Group.

Quality Indoor Golf sker utifrån myndigheternas rekommendation som har till syfte att minska smittspridningen av covid-19. Därför kommer golfarna att förfoga över ett eget rum med golfsimulator där upp till 8 personer kan ta en golfrunda på 100 utvalda golfbanor i världen och tillsammans njuta av god mat och dryck. Gästerna kommer att erbjudas särskilda golfpaket som bland annat kan innehålla boende, mat, dryck och spa.