Prisma får takterrass med möjlighet till både jobb, träning och avkoppling

Takterrassen på kontorshuset Prisma kommer ge möjlighet till både jobb, träning och avkoppling. Foto: Wihlborgs Fastigheter

Det är tankeväckande att vi idag spenderar nästan 90% av vår tid inomhus. Dagsljus och frisk luft är viktigt för vårt välmående. Mängden dagsljus påverkar till exempel hur bra vi sover på nätterna. Ett sätt att få mer dagsljus under arbetsdagen är att utföra en del av sitt kontorsjobb utomhus. I vår fastighet Prisma i Helsingborg har vi förutom att skapa ett fantastiskt kontorshus även skapat en outstanding takterrass där vi ger möjlighet till både jobb, träning och avkoppling.

Utomhusarbete ger ökad kreativitet och friskare medarbetare

Forskning visar att det finns många fördelar med att utföra kontorsjobb utomhus. Utomhusarbete ökar vår kreativitet, sänker våra stressnivåer och ger snabbare återhämtning och bidrar därmed till friskare medarbetare. Rikliga mängder dagsljus under dagen gör dessutom att vi sover bättre på natten. En god natts sömn är viktigt för vår kreativitet och vår kognitiva förmåga. Att flytta ut sitt kontorsjobb en stund under arbetsdagen är med andra ord en väldigt bra idé.

Takterrass med utomhusarbetsplatser, gym och fantastisk utsikt

I Helsingborg bygger vi just nu Prisma. Ett kontorshus med stort fokus på hållbarhet och på att människorna som jobbar i huset ska må bra. På taket breder en enorm terrass ut sig och här skapar vi funktionella utomhusarbetsplatser med ergonomiska möbler och tillgång till eluttag. Vi gör det enkelt för alla som jobbar i huset att förlägga en del av sin arbetsdag utomhus och därmed få mer frisk luft och dagsljus. Här kan man hålla möten eller bara ta med sig datorn för att jobba utomhus en stund i en miljö som ger energi.

Förutom utomhusarbetsplatser bygger vi även ett gym på takterrassen. Många av oss har stillasittande jobb och dessutom rör vi oss för lite på vår fritid. Allt för mycket stillasittande har stor påverkan på vår hälsa och påverkar bland annat blodtryck, kolesterol och blodsocker. Att vi rör på oss under dagen är viktigt för vår hälsa och vårt välmående. Vi vill gärna bidra till att det blir enkelt att få in träning och fysisk aktivitet under dagen. Utomhusgymmet är tillgängligt för alla hyresgäster i Prisma och här kan man träna när det passar under dagen och samtidigt blicka ut över Öresund. Helt rätt förutsättningar för att få in träningen som en härlig rutin i vardagen.

Takterrassen blir även en plats att gå till för en stunds reflektion eller avkoppling. Här kan man äta sin lunch eller ta en fika med kollegorna. En perfekt plats för kundmöten, eller för en after work. Eller helt enkelt bara för att njuta av utsikten. Takterrassen på Prisma bjuder nämligen på Helsingborgs bästa utsikt!

Framtidens arbetsplatser ska bidra till att medarbetarna kan nyttja arbetsdagens alla timmar på bästa sätt. En plats som ger energi till hela arbetsdagen och som skapar rätt förutsättningar för innovation och kreativitet. En takterrass löser givetvis inte allt, men vi är övertygade om att härliga utomhusmiljöer för jobb, träning och avkoppling med massvis av dagsljus och frisk luft bidrar till mer energi och friskare medarbetare. Därför är vi både stolta och glada att kunna erbjuda detta till alla som kommer jobba i Prisma.