PiteEnergi säkrar framtiden för Piteå Summer Games

Anna Bogren Dalberg Verksamhetschef Piteå Summer Games, Anders Ådemo Marknadschef PiteEnergi och David Wellborg Affärsutvecklare Visit Piteå. Bild: PiteEnergi

Att årets upplaga av Piteå Summer Games ställs in på grund av corona är en stor förlust för hela Piteå. När det ekonomiska bortfallet riskerade evenemangets framtid valde PiteEnergi att kliva in och teckna ett långsiktigt sponsoravtal, i syfte att trygga fortsättningen för den uppskattade folkfesten.

Sista helgen i juni lockas årligen 40 000 besökare till Piteå tack vare Piteå Summer Games. Fotbollsturneringen är en stor folkfest som bidrar till att sätta Piteå på kartan, samtidigt som evenemanget genererar cirka 100 miljoner kronor till stadens handel och besöksnäring.

-Det är viktigt för hela stan att Piteå Summer Games får leva vidare. Därför vill vi på PiteEnergi se en fortsättning och går in och stöttar fotbollsturneringen. Vi tror på lokaltänksamhet och att ställa upp för varandra i utmanande tider. Piteborna är verkligen värda den folkfest som Piteå Summer Games innebär, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

Det långsiktiga sponsoravtalet sträcker sig över 10 turneringar. Tillskottet innebär att fotbollsturneringen blir av nästa år och kan fortsätta jobba långsiktigt, det gör att en stor del
av Piteås näringsliv och besöksnäring kan dra en lättnadens suck.

-Det går knappt att beskriva hur viktigt Piteå Summer Games är för Piteås handel och besöksnäring. Det är väldigt positivt och glädjande att PiteEnergi går in med det här stödet. Piteå Summer Games är ett fantastiskt skyltfönster för Piteå som lockar besökare från hela världen och skapar ambassadörer för vår stad, säger David Wellborg, affärsutvecklare på Visit Piteå.

För organisationen Piteå Summer Games är stödet från PiteEnergi helt avgörande.

-Utan det här stödet hade framtiden för hela fotbollsturneringen varit mycket oviss. Därför känns det extra skönt att veta att avtalet med PiteEnergi gör att folkfesten kan leva vidare under kommande år. Dels för alla barn och ungdomar som får spela matcher mot lag från hela världen och dels för alla minnen och upplevelser som turneringen ger alla tusentals besökare, säger Anna Bogren Dalberg, verksamhetschef på Piteå Summer Games.