Nyx lyser upp Köpenhamn

Köpenhamns kommun valde Nyx Stander till området runt sjöarna, där 131st pollare ger löpare och vandrare en säkrare tur runt sjöarna.

I utformningen av belysningsanläggningen har det varit mycket fokus på ett behagligt bländfritt ljus som inte stör boende och trafikanter. Pollare valdes eftersom reflektionen i vattnet är begränsad. Efter en testuppställning med fem konkurrerande produkter valdes Nyx som med sin direktriktade LED-belysning definierar vägen utan irriterande ströljus. Med 12 W LED uppfyller Nyx Stander reglerna för danska klass E2.

Nyx-serien, designad av Vilhelm Lauritzen Arkitekter 2005, används ofta i stads- och parkområden på grund av sin eleganta, minimalistiska design. Pollaren finns i två höjder, 1000 och 1200 mm, och som standard lackerade i grafit, svart eller silvergrå. För projektet vid sjöarna i Köpenhamn är Nyx målade i ”Köpenhamns färg” RAL 7024.

Kort om Fox Design:
Fox Design AB är ett helägt svenskt företag som tillverkar och marknadsför belysningsarmaturer för offentlig inomhus- och utomhusmiljö. Armaturerna är dels egenproducerade, dels tillverkade av företag som Fox Design AB representerar i Sverige, såsom Focus Lighting, Wila Lichttechnik, Bruck, samt LineaLight Group med varumärket i-LèD. Dessutom representerar vi Planet Lighting i alla nordiska länderna.

Fox Design AB eftersträvar genomgående högsta kvalitet i design, materialval och funktion.