Här är årets landslag i VM

Fotograf: Christer Körnbäck VM Truppen

Efter en månads VM-kval står det nu klart att proffslaget Godsent med spelarna Rasmus "Chessie" Blomdin, Andreas "Xibbe" Ragnemalm, Charlie "Charlie" Arat, Jerry "EGM" Lundkvist, Gustav "S4" Magnusson tillsammans med Tekken 7-spelaren Adam “Adam-0” Ayachi och Pro Evolution Soccer-spelaren Samir “SAM” Ben Sassi kommer att representera Sverige i Seoul, Sydkorea där det 11:e IESF World Championship kommer att arrangeras 11-15 december. Årets VM beräknas locka fler än 50 nationer.

– Vi är oerhört nöjda med årets VM-kval och vill tacka spelarna och våra partners för er support och  engagemang. Det svenska landslaget har stora chanser att placera sig väl i årets VM inte minst i Dota 2 där favorittrycket kommer ligga på Sverige. Det skall bli spännande att följa årets mästerskap. Säger Christer “MrMouse” Körnbäck, Grundare och projektledare för ESEN Esports AB

– Årets svenska landslag är extremt skickligt och det ska bli väldigt spännande att följa dem i Seoul. Sveriges medaljchanser är absolut stora, framför allt tror jag att Dota2-laget kommer göra ett riktigt bra mästerskap, säger Magnus Jonsson, ordförande Svenska E-sportföreningen, SESF.

– Spelarna ska känna en stolthet när de sätter på sig landslagströjan. Och den känslan kan Svenska Spel hjälpa till att skapa. Vi vill att spelarna ska kunna lägga hundra procent av sitt fokus på träning och match. Vår uppgift är att se till att allt annat fungerar. Svenska Spel har lång erfarenhet av sponsring och vi vill dela med oss av vår kunskap till e-sporten, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring Svenska Spel.

Det svenska VM-kvalet har pågått under oktober med flera onlinekval och avslutades med en eventfinal i Stockholm. Landslaget kommer att representera Sverige i det 11:e världsmästerskapet som arrangeras av det internationella e-sportförbundet IESF. I år spelas VM i spelen Dota 2, Pro Evolution Soccer samt Tekken 7. VM-finalerna arrangeras i Sydkoreas huvudstad Seoul den 11–15 december och kommer spelas mellan medlemsländerna i IESF, över 50 nationer förväntas deltaga.