Kristianstads nya badhus klart sommaren 2022

Det är en fantasieggande och spännande badmiljö som kommer möta badgästerna i Kristianstads Badrike. Foto WE GROUP

Av Annika Silver

Bygget av Kristianstads Badrike, stadens nya stora inomhusbad är i full gång och första simturen beräknas kunna ske sommaren 2022. Det nya badhuset ersätter Tivolibadet och svarar mot framtidens krav på en attraktiv badmiljö för kommunens invånare. Anläggningen kommer inr ymma t vå 25-meters bassänger och tre varmbassänger. Tivolibadet i Kristianstad invigdes 1957 och dess tekniska status bedömdes 2012 som uttjänt.

 

bild
Badanläggningen är på hela 14 000 kvadratmeter i två plan. Foto WE GROUP

 

I februari 2020 togs det första symboliska spadtaget, eller snarare gjutningen, till det nya badhuset på Näsby i Kristianstad. Badet har redan namngivits till Kristianstads Badrike, ett namn som kommunen menar på ett lekfullt sätt vittnar om ett badhus som ska vara rikt på upplevelser och är till för alla. Anläggningen kommer att uppgå till cirka 14 000 kvadratmeter fördelat på två plan, källarplan samt en uppskjutande del där rutschkanan ska starta. Badet ska bland annat innehålla träningsbassäng med tio banor, motionsbassäng med sex banor, separat djup- och hoppbassäng, under visningsbassäng, terapibassäng, varmvattenbassäng, familjebad med attraktioner, rutschkana, bubbelpool, relax med takterrass och flera bastur, varmpool och värmebänk, tillagningskök och servering.

 

bild
Sommaren 2022 beräknas allt stå klart. Foto WE GROUP

 

Byggherre är Specialfastigheter i Kristianstad och som arkitekter anlitades We Group Arkitektur. Projektet utförs i form av partnering som hanteras av Peab Sverige som totalentreprenör. We Group har varit med under hela projekteringen, från förstudie till färdiga bygghandlingar.

Kristianstads Badrike väntas stå klart till sommaren 2022.

 

bild
Relax med takterrass att njuta efter badet. Foto WE GROUP

 

bild
Badet får flera bastubad. Foto WE GROUP

Bland företag som har deltagit i projektet hittar vi exempelvis: Fasab Mark som markentreprenör. Bravida Sverige anlitades som VS-entreprenör. Även elinstallationerna utförs av Bravida Sverige. Arkitekt We Group Arkitektur AB. Byggherre Specialfastigheter i Kristianstad AB.Elentreprenör Bravida Sverige AB. Stomleverantör AB Strängbetong. Totalentreprenör Peab Sverige AB. VS-entreprenör Bravida Sverige AB.

 

bild