Klimatsmart vardag utmanar örebroare att vintercykla

Pressbild; Stadsmiljö- och trafikenheten, Örebro kommun/ mynewsdesk

Med rätt utrustning och rätt kläder går det bra att cykla året om, oavsett väder. Genom att cykla istället för att åka bil sparar vi både pengar och miljö. Klimatsmart vardag söker nu örebroare som normalt inte brukar cykla vintertid, men som vill försöka. Vintercykel-utmaningen pågår under elva veckor, från och med den 2 december.

Utmaningen är en repris från tidigare vintercykelutmaning år 2014 och 2015, då 280 örebroare fick chansen att testa sina hjul – även på vintern. Vintercykelutmaningen kombineras också i år av filmen ”Förläng säsongen, förläng livet” i samband med Svenska cykelstäder, som är tänkt ska uppmuntra och uppmärksamma cykling under vintern.

– Vintercykelutmaningen har tidigare varit väldigt populär, där flera tusen mil bilresor istället bytts ut till cykelresor. Nu testar vi samma framgångsrika koncept igen och målet är att fler väljer att cykla året runt, säger Andreas Sävenstrand, miljöstrateg, Klimatsmart vardag.

54 örebroare kommer att väljas ut för att genomföra cykelutmaningen, som syftar till att få fler att våga cykla året om och främja hållbara resvanor i Örebro kommun. De som blir antagna får dubbdäck till cykeln, monteringshjälp samt reflexväst och cykelhjälm. Deltagarna får sedan behålla utrustningen när utmaningen är slut.

Villkor för att delta:

  • Du ska vara boende i Örebro kommun.
  • Du cykelpendlar vanligtvis inte till jobbet eller skolan under vintern.
  • Under utmaningsperioden förväntas du cykla minst tre dagar i veckan, samt besvara en kort enkät när utmaningen är slut.

 

För ett bättre klimat

Tidigare har Klimatsmart vardag anordnat utmaningar i syfte att bidra till mer hållbara och miljövänliga livsstilar. Senast 2015 antogs utmaningen att bli vintercyklist av ett flertal örebroare.

Årets vintercyklistkampanj är i samarbete med Stadsmiljö- och Trafikenheten. Tillsammans skapar vi ett hållbart Örebro.