Tänndalen investerar i sexstolslift

Foto: Grönklittsgruppen

Tänndalen gör en av de största satsningarna någonsin när det i december invigs en ny modern sexstolslift på Hamra.

Investeringen uppgår till omkring 50 miljoner kronor, där den avgörande pusselbiten blev klar i veckan då Region Jämtland-Härjedalen sade ja till att delfinansiera projektet.

– Det här är ett stort steg för Tänndalen, och pekar ut riktningen inför framtiden, säger Peter Jonasson, anläggningschef i Tänndalen.

Den nya liften blir ett nav i det liftsystem som redan idag knyter ihop 53 nedfarter i totalt fyra dalstationer.

– Den nya liften har en kapacitet på 2 600 skidåkare i timmen. Det är en snabbgående lift där åktiden till toppen blir två, tre minuter.

Liften kommer att utvecklas i två faser, först med eluppvärmda säten. Till nästa år utvecklas liften med vindskydd, i form av så kallade ”bubblor”. Totalt sett handlar det om en fantastisk komfort som kommer att erbjudas och göra vår skidåkning än mer attraktiv och tillgänglig.

– Det finns en kraft som rör sig i rätt riktning, uppmuntrad av alla dem som verkligen kan värdera bra skidåkning i genuina fjällmiljöer. Det finns inget storskaligt i det vi gör. Vi litar på den helhet vi har och som många värdesätter, med bra skidåkning i spår och backar, samt boende direkt i backen. Vår nya sexstolslift blir en diamant i vår stora skattkista.

Med i projektet är stora aktörer som Region Jämtland-Härjedalen, Hamrafjällets Lift AB/Grönklittsgruppen, Norrlandsfonden, Nordea samt ett antal mindre, lokala investerare.

– Den här investeringen är ett stort steg in i det nya Tänndalen. Vi gjorde en satsning 2012 med en ny Ski Lodge, en investering som blev framgångsrik. Nu tar vi nästa steg med liftparken. Vi är väldigt glada att detta nu kan förverkligas, i samverkan med flera aktörer, både större och mindre. Det är många som genom denna handling visar att de tror på Tänndalen som en stark besöksdestination, säger Mark Baljeu är VD för Grönklittsgruppen