Åre välbesökt under sommarmånaderna

Downhillcykling i Åre Bike Park är en aktivitet som lockar många. Foto: Åre Destination

När Åre summerar sommarmånaderna juni-augusti ser man en öknig under augusti månad med 12 procent. Sommaren i Åre fortsätter alltså att vara välbesökt. Populärast är klassiska semestermånaden juli, men augusti är på uppgång.

- Stämningen i Åre i sommar har varit på topp med fullt av tryck i byn. Roligt att detta tydligt backas upp av statistiken. Från Åre Destinations håll har vi inlett en treårig satsning på att ännu fler skall vilja vara här i augusti som är en fantastisk fin fjällmånad, särskilt kul att se en tydlig ökning av gästnätter under den perioden, säger Therese Sjölundh, VD, Åre Destination.

Under sommaren arrangerades evenemang som exempelvis Åre Bike Festival, Haglöfs Åre Extreme Challenge, Axa Fjällmarathon och Åre Mountain Festival. Just Åre Mountain Festival är en del i Åre Destinations uppdrag att visa på vad Åre kan erbjuda för såväl barnfamiljer som mer avancerade aktivitetsutövare.

- Svenskarna verkar ha hittat hem. Vi tror att Åre är mitt i prick för den rådande trenden då många familjer söker en aktiv semester där man skapar upplevelser och minnen tillsammans,säger Therese.

Svenskarna är de besökare som ökat mest. Norge är fortfarande är den största utlandsmarknaden, följt av Finland och Tyskland.