Tänndalen genomgår förvandling

Foto: Grönklittsgruppen

 Tänndalen har under senaste tiden gjort stora investeringar på flera olika områden. Bland annat stod det klart att det blir en sexstolslift i Hamra, en investering för 50 miljoner kronor. Den nya liften, som tas i drift i slutet av december, blir ett nav i det liftsystem som redan idag knyter ihop 53 nedfarter i fyra olika dalstationer.

– Även bokningsläget är positivt, det är upp 28 procent sen ifjol, säger Peter Jonasson, anläggningschef i Tänndalen. 

Flera andra projekt pågår parallellt i Tänndalen som beräknas vara klara tills säsongen drar igång i mitten av december. Det handlar om ett nytt barnområde, ett utvecklat snösystem, nya stormliftar, en ny park, samt ett nytt driftsansvar över restaurangen på Ski Lodge.

– Nu finns en snällare backe för nybörjarna, en instegsbacke i bästa läge alldeles intill skiduthyrningen och parkeringen i Hamra. Det blir ett jättebra tillskott för dem som precis börjat åka skidor, säger Rasmus Pettersson i Tänndalen om de nya investeringarna.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att färdigställa allt inför säsongsstart. Peter Jonasson är ödmjuk inför den boom av utveckling som sker kring Tänndalen.

– I grunden handlar det om att våra gäster, de som verkligen älskar skidåkning, trivs i våra vackra fjällmiljöer. Vi har ett väldigt stort antal återkommande gäster, och det sprider sig vidare. Vi skapar Tänndalen 2.0 just nu, och det känns väldigt spännande.