Quality Hotel öppnar nytt hotell i Malmö

Foto: Skandia Fastigheter

Nu står det klart att Quality Hotel kommer att öppna ett nytt hotell i Malmö med 225 hotellrum, restaurang och lobbybar i Skandia Fastigheters kvarter ”Davida” (det tidigare Konserthuset). Produktionen påbörjas nu och invigning är planerad till årsskiftet 2018/2019.

Mitt i Malmö, i korsningen Amiralsgatan och Föreningsgatan, i fastigheten som tidigare bland annat inrymde Malmö Konserthus och ett Quality Hotel, kommer det nya Quality Hotel att ligga. Det blir 225 rum i 13 våningar med stort garage och Malmö Stadshus på andra sidan gatan. Malmös hotellmarknad är het och beläggningssiffrorna visar ständigt uppåtgående kurvor.

– Vi ser fram emot att långsiktigt få samarbeta med en av nordens främsta hotelloperatörer när vi nu får möjligheten att ställa om hela kvarteret Davida (cirka 21 000 kvadratmeter) till nya verksamheter med hundratals arbetstillfällen och ett toppmodernt hotell, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef på Skandia Fastigheter i Malmö.

Läget är strategiskt med ett par minuters promenad från Triangelns tågstation och flertalet bussar som stannar utanför dörren. Malmös framtida spårvagn kommer också att både passera och stanna här.