Storhogna Högfjällshotell satsar på sport- och eventmarknaden

Foto: Storhogna Högfjällshotell.

Storhogna Högfjällshotell & Spa expanderar och storsatsar på en bredare sport- & eventmarknad för att locka en större kundgrupp året runt. I november kommer ett nytt 450 kvadratmeter stort Sport & Eventhus stå klart vid foten av backen nedanför hotellet.

- Vi tror på Storhogna och en expansion med ett Sport & Eventhus känns både spännande och viktig, för att möta den växande efterfrågan i området, berättar Anders Treschow, styrelseordförande och delägare i Storhogna Högfjällshotell & Spa.

- Det byggs mycket runt omkring hotellet och vi märker av ett större internationellt intresse. Samtidigt som vi hela tiden strävar mot att hålla igång en året runt öppet verksamhet. I dagsläget har hotellet öppet 10 månader per år och stängt under sommaren i juni och juli. Sport & Eventhuset möjliggör större arrangemang och ett brett användningsområde – oavsett säsong, fortsätter Anders Treschow.

Det nya Sport & Eventhuset kommer byggas nedanför hotellet, vid foten av backen. Ett stort trähus med solterrass och stora fönster med möjlighet att släppa in fjället och naturen utanför.

Arkitekt bakom projektet är Sam Sandström som ritat det 450 kvadratmeter stora Sport- & Eventhuset. Byggare är lokala byggentreprenören Trångsviken Bygg från Frösön.

Arbetet är klart att sätta igång och då invigningen av huset är planerad till mitten av november tas första spadtaget i slutet på maj - början på juni.