Nomierade till SLAO:s skidpriser 2017

Fjolårets vinnare Årets Skidanläggning: Kåbdalis. Foto: SLAO.

Här är de nominerade till priset årets SLAO 2017 är tre skidanläggningar som stuckit ut i deras engagemang för att utveckla branschen, samt tre inspiratörer som medverkat till att sprida snö- och skidglädje. Vinnarna koras i samband med SLAO:s årsstämma i Nynäshamn den 18 maj 2017. Då delas även Gerremopriset 2017 ut.

Nomineringar Priser SLAO 2017:

Årets Skidanläggning

Priset tilldelas en skidanläggning för ett utomordentligt engagemang och en idérikedom som bidragit till att utveckla branschen- verksamhetsmässigt eller geografiskt.

Nominerade:

Vångabacken

Med 175 aktiva ideellt arbetande funktionärer har man hittat en effektiv modell för en mindre anläggning som ständigt utvecklar sig samtidigt som man håller nere kostnader för både gäst och anläggning. Det är i anläggningar som Vångabacken som nya skidåkare skapas. I år gjorde man sitt näst bästa resultat under sin 36-åriga historia och hade öppet i två månader i norra Skåne!

Bollekollen

Bollekollen har genom en kamratlig insats, sammansatt av entusiastiska företagare i Bollebygden, lyckats starta upp en nedlagd anläggning. De har aktivt ökat sin kompetens via SLAO:s utbildningar, regionmöten, utställningar och studiedagar. Nyfikenhet, engagemang och ” hur svårt kan det vara”-mentaliteten har satt fart på anläggningen och ger ortens barn, ungdomar och vuxna möjlighet till skidupplevelser på nära håll. De, tillsammans med Stöten, är ett gott exempel på hur en anläggning i tätort kan hitta synergier med en anläggning i fjällen.

Idre Fjäll

Idre Fjäll har genom att anamma ny teknik och nytt tänkande tagit på sig ledartröjan i Sverige vad gäller hantering av snö. Idre Fjäll har i år lyckats erbjuda både längd- och alpin utförsåkning under mer än halva året, från mitten av oktober till 1 maj. Detta tack vare högt ställda mål och stor innovationsrikedom. Gedigen snölagring och Skandinaviens första elhybridpistmaskin är några av exemplen.

 

Årets Skidinspiratör

Priset tilldelas en grupp eller individ som på ett innovativt sätt medverkat till att sprida skidgläjde, skapa friktionsfri semester och vinna nya gäster.

Nominerade:

Marie Stenmalm

Marie lever sin produkt, skidskolan i Skistar Sälen. Med ett engagerat ledarskap tar hon och hennes team emot cirka 46 000 skidåkare varje säsong och hon är alltid på tårna för att leverera maximalt värde till både företag och gäst.

Magnus Noppa

För hans outröttliga entusiasm och inspirerande arbete med videobloggar och andra sociala medier. ”Noppa” berättar på ett lekfullt sätt om vardagen på en skidanläggning och sprider ständigt skidlängtan med enkla medel, både viralt men även på plats.

Freeskiinggymnasiet Sandviken

Kommun, skola och anläggning har hittat ett nytt sätt att jobba! Här får eleverna vara med och forma snowparken, som sedan allmänheten nyttjar. Genom att använda eleverna på event i backen så får de inte bara en inblick i arbetslivet utan man når även kommunens ungdomar som annars är svåra att fånga upp. Ett initiativ och samarbete som ger skidglädje för fler.