Positiva siffror för svenska skidbackar

Foto: SLAO,

Enligt färska siffror från SLAO har skipassförsäljningen i de svenska skidanläggningarna fortsatt att öka med cirka 10 procent i februari, jämfört med samma period förra året. Snöläget och bokningsläget inför påsken ser bra ut.

Enligt SLAO var säsongen till och med sportloven bättre än motsvarande period förra året. Detta trots få röda dagar under jul- och nyårshelgen. Säsongen 2015/2016 som helhet var en rekordsäsong med totalt 9 miljoner skidåkardagar.

–  Vi gläds åt de positiva siffrorna. De visar att det är fortsatt stort intresse för skidåkning och vi är även väldigt glada över att alla våra drygt 200 medlemsanläggningar har haft öppet denna vinter, säger Titti Rodling, vd för SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation.

Bidragande orsaker till ökningen är ett växande intresse för aktiva semestrar, anläggningarnas satsningar på nya nedfarter, boenden och liftar samt effektiva snösystem som ger ett tåligt och pålitligt snötäcke.

–  Mars och april är den bästa tiden för skidåkning. Vårvintern bjuder på skidåkning med både värmande sol och svängrum och det går fortfarande att boka bra boenden i fjällen. Bokningsläget fram till säsongsavslutningen är starkt men något lägre än förra säsongen på grund av den sena påsken, säger Titti Rodling.

Skidanläggningarna i fjällen rapporterar om mycket goda snöförhållanden med på många håll en till två meter snö i terräng och nedfarter.