Lekplatsen i Stadsträdgården i Uppsala renoveras

Lekparken i Stadsträdgården ska rustas upp och håller stängt från 15 maj till slutet av juni. Foto: Uppsala kommun.

Lekplatsen i Stadsträdgården i Uppsala har varje år tusentals besökare. Nu får de nya attraktioner och ska rustas upp. Ombyggnationen startar i mitten av maj och pågår till slutet av juni. I samband med arbetet stängs hela lekparken av säkerhetsskäl.

Lekplatsen kommer att få flera nyheter, bland annat en ny dubbelrutschkana, en karusell, en ny båt som guppar ute på havet, nya gungdjur, en klätterställning för lite äldre barn och en sandlådeby.

Skälet till att kommunen rustar parken under en tid när många barn vill vara i lekparken är att det inte är lämpligt att göra arbetet under den kalla årstiden. Kommunen hade kunnat vänta till hösten, men då hade barnen inte fått tillgång till nyheterna förrän senare under året.

Under tiden som lekparken är stängd hänvisar kommunen till andra lekparker i närheten, till exempel Anna Petrus park i Kungsängen och Pelle Svanslös lekplats i Carolinaparken. 

För att kompensera för veckorna som lekparken är stängd, planerar kommunen att bjuda in en 4H-gård och deras djur till stadsträdgården under några tillfällen.

Kostnaden för ombyggnationen är två miljoner kronor.