Leo's Lekland letar ny lokal

Foto: Leo's Lekland

 Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden, har nyligen haft möte med Leo’s leklands vd, Joakim Gunler. På mötet presenterades förslag på nya lokaler där Leo’s Lekland kan etablera sig långsiktigt. Verksamheten har ett tillfälligt bygglov på den nuvarande platsen i industriområdet Östra Fyrislund. Det tillfälliga bygglovet kommer emellertid att förlängas frams till ny lokal är klar. Detta skriver Uppsala kommun i ett pressmeddelande.

Idag ligger Leklandet på en fastighet i Fyrislund som enligt kommunens detaljplaner är avsedd att vara industrimark, vilket innebär en omfattande och tung trafik i området. En miljö som kan vara mindre hälsosam för barnen.

 –Jag är glad att vi har haft ett bra samtal och att vi tillsammans kan hitta en lösning som kan hjälpa Leo’s lekland att utveckla sin verksamhet samtidigt som vi får möjlighet att bereda plats för andra aktörer att etablera sig i det område där Leo’s i nuläget har ett tillfälligt bygglov, säger Erik Pelling.

Kommunen presenterade flera förslag på ett antal platser och lokaler som skulle kunna innebära att Leo’s Lekland kan utveckla sin verksamhet och få ett mer attraktivt läge, eftersom det idag är svårt att ta sig till Leklandet om man inte har bil.

–Vi hade en bra dialog på morgonens möte och har fått flera intressanta platser presenterade för oss. Vi är beredda att antingen bygga själva eller att hyra en lokal. Uppsala är en viktig plats för oss och vi kommer att satsa stort för att erbjuda en ännu bättre verksamhet i ett Uppsala som växer, avslutar Joakim Gunler, VD, Leo’s Lekland