Serneke bygger tennisanläggning i Danderyd

Bild: Serneke
Bild: Serneke

Serneke har tagit hem uppdraget att bygga en tennisanläggning i Danderyd, i Stockholm. Projektet har ett ordervärde om cirka 120 miljoner kronor. Good to Great Tennis Properties AB är beställare.

Good to Great är en tennisakademi som ger unga tennisspelare möjlighet att satsa helhjärtat på sporten. Bakom akademin står tennislegendarerna Magnus Norman, Nicklas Kulti och Mikael Tillström.

I uppdraget som Serneke tilldelats så ingår att uppföra den nya tennisanläggningen med sju inomhustennisbanor, tre inomhuspadeltennisbanor, kontor, övernattningsrum, utbildningslokaler och storkök. Utomhus ska det byggas sju tennisbanor, tre padeltennisbanor, en komplementbyggnad samt anläggas parkeringsplatser. Anläggningen ska vara öppen för såväl motionärer som proffs.

– Idrotten har en viktig roll i samhället ur flera perspektiv och vi är glada att vara delaktiga i att bygga denna spännande anläggning. Projektet är också en viktig del i vår expansion i regionen, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.

Serneke blir delägare i anläggningen med 16 procent kapitalaktier i Good to Great Tennis Properties.

Byggnationen påbörjas omgående och anläggningen väntas stå klar i slutet av 2017.