Vattenland, idrottscentrum och nya bostäder i Landskrona

Fotograf: Perry Nordäng

Landskrona stad och Serneke har beslutat om en avsiktsförklaring som innebär att förutsättningarna för ett vattenland, idrottscentrum, nya bostäder och skola ska utredas.

Planerna som ska utredas handlar om att utveckla Karlslund-området i Landskrona med både bostäder, skola och nya idrotts- och rekreationsanläggningar. I projektplanerna finns ett vattenland i stor skala med tillhörande hotell, med potential att locka upp emot en halv miljon besökare per år.

– Vi är stolta över möjligheten att tillsammans med staden få utforska möjligheterna att utveckla Karlslund. Vi vill med området göra det ännu mera attraktivt att flytta till Landskrona. Med bostadsrätter, skola, rekreation, vattenland och närhet till hav och golfbana kommer Karlslund att ge en positiv effekt på bostadsmarknaden. Vi kan se samma effekt på det idrottsområde vi varit med och skapat i Kviberg strax utanför Göteborgs centrum, säger Jonas Håkansson, regionchef på Serneke Projektutveckling. 

En detaljplan för området kommer att arbetas fram under 2017 och beräknas kunna antas under 2018. Ambitionen är en projektstart före sommaren 2018 och att anläggningarna ska vara klara inom tre till fem år efter det.