Idrottsföreningar prisas för nyskapande integrationsarbete

Nawroz Jemali i Värpinge IF. Ordförande Bertil Raalas (mitten) och Magnus Månsson, vd Sparbanksstiftelsen Foto: Sparbanken Skåne

Nyligen samlades 400 gäster på Sparbanken Skåne Arena för att hylla det ideella ledarskapet inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Fem idrottsföreningar från Malmö, Lund, Osby, Tomelilla och Ängelholm prisades av sparbanksstiftelserna i Skåne för sitt nyskapande arbete på integrationsområdet och totalt fick 200 ledare ta emot stipendier. Utöver detta delades även fem specialpriser ut till ”Årets förnyare” inom integrationsområdet. Priserna på 10 000 kronor vardera delades ut på en stor galakväll i Lund på torsdagen.

– Idrottsföreningarna är de som näst efter familjen och skolan har störst möjligheter att påverka barn och unga under uppväxten. Vi ser att föreningarna, inte minst på integrationsområdet, kan bidra till en positiv samhällsutveckling och detta är något vi vill uppmuntra, säger Nomie Gustafsson, VD på Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

Följande idrottsföreningar får priset ”Årets förnyare” för sitt integrationsarbete:

  • Tomelilla IF, med projektledare Mikael Björk. För priset står Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.
  •  IFK Osby, med projektledare Henrica Lorentsson. För priset står Sparbanksstiftelsen 1826.
  •  Värpinge IF, med ordförande Bertil Raalas. För priset står Sparbanksstiftelsen Finn (tidigare Sparbanksstiftelsen Öresund).
  • LB07(IF Limhamn Bunkeflo), med klubbchef Johan Andersson. För priset står Sparbanksstiftelsen Skåne.
  •  Ängelholms FF, med projektledare Kalle Hansson. För priset står Sparbanksstiftelsen Gripen.