Malmö blir värdstad för Skateboard-VM

Foto: Anthony Acosta

Den 27 maj kommer världsmästerskapet Park Series tillbaka till Malmö och Kroksbäck skatepark. I år blir det ännu större och bättre då VM-deltävlingen dessutom föregås av Europamästerskapet Continental Championships. Malmö är alltså värdstad för EM och VM under samma helg. 

2016 arrangerades VM-finalen i skateboard, Vans Pro Skate Park Series, i en helt ny, specialbyggd skatepark i Kroksbäck. Arrangemanget blev en stor succé med många besökare från hela världen och högklassig åkning.

— Vans Park Series är det största som har hänt i Sverige i skateboard. Ett världsmästerskap för män och kvinnor som exponerade Malmö över hela världen. Det var fantastiskt att så många besökare tog sig ut till Kroksbäcksparken! Läktarna fylldes snabbt och kullarna kryllade med åskådare. En riktig folkfest. Det var ett otroligt besökstryck och köerna blev långa under vissa perioder. Därför kommer vi i år ha fler läktarplatser. Dessutom kommer mat, dryck och butiker vara tillgängliga för alla besökare.

I år blir det alltså EM-kval och VM-deltävling under samma helg. I tävlingen Continental Championships tävlar åkare från hela Europa om några få platser i VM-deltävlingen Park Series. Detta innebär att Malmö kommer gästas av ett större antal elitåkare.

— Med EM och VM under samma helg blir det verkligen fullt ös i Kroksbäck. Det är särskilt roligt eftersom det blir ett bra sätt att visa mångfalden av personligheter inom skateboard. Dessutom kommer vi passa på att arrangera Skate Malmö: Side Show på andra skateplatser i Malmö. Här flyttar vi fokus från tävlandet till sammankomsten. Alla ska med! Det kommer bli en helspäckad vecka, minst sagt, avslutar Gustav Svanborg Edén.