Ökat antal övernattningar i Linköping

Foto: Visit Linköping & Co

Linköpings tillväxt uppgick till 3,6 procent. Antalet övernattningar genomförda av svenskar förblev oförändrat i jämförelse med 2015 medan antalet utländska övernattningar ökade med 18,2 procent.

- 2016 var återigen ett starkt år för Linköpings boendeanläggningar och framtiden ser ljus ut. Flertalet av hotellaktörerna har antingen inlett eller avslutat byggnationer som resulterat i fler tillgängliga rum. Exempelvis blir Scandic Frimurarhotellet klart till sommaren med 54 nya rum och det helt nya Box Hotel med 176 rum beräknas vara klart i början på 2018. Förhoppningsvis leder den utökade kapaciteten till att Linköping passerar en ny milstolpe med över en halv miljon gästnätter redan under 2017, säger Jörgen Nilsson, affärsutvecklingschef, Visit Linköping & Co.

- Att antalet utländska besökare har ökat märks tydligt på hotellen i Linköping. Dessutom har den starka evenemangshösten på Saab Arena och Linköping Konsert & Kongress bidragit till fler långväga svenska besökare, säger Roshan Malalatunga, Hotelldirektör Scandic Linköping och ordförande i Linköpings Hotellförening.