Dags för Idrottsgalan i Uppsala

En av de nominerade inom motorsport är Alexander Graff. Foto:V8 Thunder cars

Nu är det dags för Idrottsgalan 2016 i Uppsala. Flera prestigefyllda priser kommer att delas ut, bland annat är Årets SM-segrare i V8 Thunder Cars, Alexander Graff, är nominerad i två kategorier.

– Det känns fantastiskt att vara nominerad till de här priserna och det är ett tecken på att vi har nått ut medialt med våra framgångar i år, säger Alexander Graff. Det är oerhört hedrande att få vara med i det här sammanhanget.

Bland kandidaterna till UNT-guldet märks fotobollslaget Sirius, som i år kvalificerade sig för spel i Allsvenskan nästa år, och SM-vinnarna i innebandy, Storvreta samt speedway-laget Rospiggarna, även de SM-segrare i år.

– Det är första gången på 42 år som Sirius får spela i högsta ligan och det är en stor händelse, säger Alexander. Att vara nominerad tillsammans med Sirius, Storvreta och Rospiggarna känns stort.

Årets framgångar i V8 Thunder Cars har rönt stor uppmärksamhet på hemmaplan, inte minst i den lokala tidningen UNT där det har skrivits både mycket och initierat.

– Vi har bra bevakning av motorsporten här hemma i Uppsala och det märks att det är fler som följer oss än tidigare, fortsätter Alexander. Efter SM-segern var det många okända på stan som kom fram och gratulerade och det känns att det finns ett ökat intresse och en positiv tendens runt motorsporten.