Carl Jenner blir svensk simnings nya landslagscoach

Svenska Simförbundet har anställt Carl Jenner till landslagscoach. Foto: Svenska simförbundet

Som ett led i att förstärka Svensk elitsimning mot kommande Olympiska Spel 2020 och 2024 har Svenska Simförbundet anställt OS-guldmedaljören Sarah Sjöströms simtränare Carl Jenner som landslagscoach.

-Det känns otroligt bra att vi kan stärka vårt team kring talangutveckling med Carl under kommande Olympiska period. Hans kunskap och erfarenhet i att coacha och träna en simmare från att vara ung och lovande till att bli Olympisk mästarinna, i form av Sarah Sjöström, är unik och ovärderlig, säger Henrik Forsberg, sportchef simning.

Carl kommer i sin roll som landslagscoach att arbeta för att kvalitetssäkra utvecklingsmiljöer där framtida landslagsimmare och tränare idag verkar. I sin roll kommer han att arbeta nära förbundskapten Ulrika Sandmark och kommer även att fungera som mentor och mästerskapscoach vid internationella mästerskap.

- Ett av Carls uppdrag blir att tillsammans med förbundskapten Ulrika Sandmark och andra tränare lotsa fram unga lovande simmare till internationella mästerskapsmedaljer, säger Henrik Forsberg.