Ny fotbollsarena på studenternas torg

Fotbollsarenan och torget från Stadsträdgården. Illustration: Fojab arkitekter

Uppsala kommun har inlett en medborgardialog för att ta reda på hur Uppsalaborna vill utforma torget som ska byggas vid Studenternas nya fotbollsarena. Företrädare för idrotts- och fritidsnämnden och Sportfastigheter finns på plats på Stora torget för att ta emot synpunkter och förslag 1922 oktober.

Vid en förhandsvisning  visade Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsförvaltningen, och Eva Sterte, vd för Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB, upp en modell av arenan med torget intill och berättade om medborgardialogen.

– Nu vill vi veta vad Uppsalaborna vill fylla det 5 000 kvadratmeter stora torget med för att det verkligen ska bli en attraktiv mötesplats för många, sa Eva Sterte.

Torget ligger mellan Stadsträdgården och den nya fotbollsarenan och kommer även att vara tillgängligt från Sjukhusvägen. En central plats och ett nav i ett utbyggt Uppsala där många bor i Rosendal och Ulleråker.

– Vi vill utforma ett torg med café och restaurang och sådant som inbjuder till fysisk aktivitet. Det ska vara tilltalande över generationsgränserna och locka fler än fotbollsintresserade, sa Rickard Malmström (MP).