Nytt förslag om framtida Göteborg

Bild: Sweco

Idag presenterades ett stadsutvecklingsförslag för Göteborg innehållande ett nytt Scandinavium, nytt Valhallabad, 5 000 bostäder, 5000 arbetsplatser och tre nya multisportshallar för breddidrotten samt en ny Lisebergshall.

Plats för Göteborg är ett initiativ i syfte att utveckla området mellan Nya Ullevi och Svenska Mässan. Åtta fastighetsbolag ligger bakom initiativet och Sweco har, tillsammans med tre andra konsulter, tagit fram ett förslag till en stadsutvecklingsvision för området.

 

I förslaget är den nya arenan, Nya Scandinavium, en mötesplats för stadens invånare och besökare och erbjuder en helhetslösning för att stärka Göteborgs framtida konkurrenskraft som evenemangsstad. Här kommer evenemang inom idrott, nöje och kultur att arrangeras och dela på utrymmet på lika villkor. Tillsammans med övrig bebyggelse, med arbetsplatser och bostäder, blir området levande hela året och dygnets alla timmar. Ett initiativ där Göteborg kan ta plats, både i Sverige och internationellt

Plats för Göteborg är ett konsortium med Balder, Castellum, HSB, Platzer, Riksbyggen, Skanska, Stena Fastigheter, Wallenstam samt konsultgruppen Semrén Månsson, White, Wingårdhs och Sweco.