Gröna Lund får bygga ut

Illustration strandpromenaden. Bild: Gröna Lund

Efter sex års utredning om ett utbyggt Gröna Lund meddelade idag Mark- och miljööverdomstolen sin dom – detaljplanen godkänns och Gröna Lund får bygga ut på sin parkering. – Det här är ett historiskt ögonblick både för Gröna Lund och för Stockholm, säger Johan Tidstrand, ägare till Gröna Lund.

Idag fastställde Mark- och mijlööverdomstolen detaljplanen för Gröna Lunds parkering, vilket innebär att den över sex år långa rättsprocessen nu är över och Gröna Lund kan äntligen börja planera byggandet av ett nytt tivoliområde på den intilliggande parkeringen.

– Jag är mycket lättad och lycklig över dagens besked. Nu kan vi äntligen förverkliga drömmen om ett sammanbyggt tivoli på båda sidor Allmänna Gränd. Det är en historisk dag för både Gröna Lund och Stockholm, säger Johan Tidstrand, ägare till Gröna Lund.

– Det är ett efterlängtat och väl förankrat projekt som nu går in i nästa fas. Vi ska omsorgsfullt förvalta det förtroende som domstolen visat oss. Det nya tivoliområdet med omgivande djurgårdskvarter kan stå helt klart om 4-5 år, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.